Barnvadaren

VAD ÄR EN BARNVADARE?
En barnvadare är en regnbyxa där stöveln är ihopsvetsad med byxan, så att barnet håller sig torrt även om det sitter i vattenpölar eller hoppar i diken.

BESKRIVNING:
Barnvadaren är tillverkad i 0,55 mm tjock Plavitex.

Plavitex är en blandning av PVC och Polyuretan(polyester). Materialet är godkänt i överrensstämmelse med EU standard och innehåller INTE ftalater. Att vara ute i alla slags väder betyder stor påfrestning för dina kläder. För att möta de strängaste säkerhetskraven, används de bästa materialen från den välprövade och godkända Plavitex-serien när Barnvadarna tillverkas.Som ett perfekt skydd mot väder och vind utmärker Plavitex sig från övriga PVC – material.

Tack vare speciella och godkända tillsatser, tål den också mycket låga temperaturer.
SÖMMAR SVETSADE – INTE SYDDA:
I våra barnvadar-produkter är sömmarna, som är speciellt utsatta för vatten, svetsade med tät trippel svets. Inga sömmar är sydda med nål. Detta ger produkten en extra vattentäthet, eftersom den inte blivit genomstucken av en synål.

Alla våra produkter är speciellt designade för aktiva barn.

Barnvadaren har kraftiga reglerbara axelband i slitstark kvalitet, så att man kan justera längden på byxorna. Änden på bandet är fastsydd, så att spännet inte lossnar.

Den har knappar i midjan på båda sidorna,så att man kan justera bredden på byxan. Det finns hampar på insidans fram- och baksida, så att den är lätt att hänga upp på krok eller klädhängare.

Tack vare Plavitex, är Barnvadaren tät och
mjuk på samma gång och den har en bra
passform som är speciellt anpassad för aktiva barn.

Barnvadaren går att tvätta i tvättmaskin i 40 grader. Men för att förlänga livslängden på din Barnvadare rekommenderar vi att man tvättar den för hand i 30 grader. Då du tvättar för hand, fyll vatten i stövlarna och ha i lite tvättmedel. Låt stå en stund och skölj sedan ur stövlarna. Häng dom sedan upp och ner, och låt dem dropptorka alternativt torka dom i torkskåp. Se då till att det blåser ner luft i stöveln. Det går även bra att använda en skotork.

Då barnet lekt klart ute är det bara att spola av Barnvadaren och hänga den på tork till nästa gång!

 

FÄRGER:
Finns i färgerna grön med krokodilstövlar, ljusblå med ankstövlar och lila med mönstrade stövlar.

STORLEKAR:
Finns i skostorlekarna:
20/21, 22/23, 24/25, 26/27, 28/29, 30/31.

Varje barnvadare levereras i en fin påse som är gjord i samma färg och material som barnvadaren.